• https://www.facebook.com/demircan.kadir
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905525539056
  • https://www.twitter.com/kesiftv
  • https://www.instagram.com/demircan1964/
  • https://www.youtube.com/channel/UC-rCq30OJ5s3bwwK6n-LxvQ
Site Haritası
Takvim
Site-Sahibinden
Google Keşif Arazi
Kadir Demircan Kimdir

Anasayfa


     Ilıcak Köyü Gönen Balıkesir

   
Ürün Kodu : Ilıcak Köyü Gönen Balıkesir
Üretici : Ilıcak Köyü Gönen Balıkesir
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Ilıcak

Fiziki Yapı:

  Muhtarı ÜMİT GÜLŞEN dır. TEL : 0532 440 5590 Kilometresi 19 hane sayısı 140, nüfusu 700 dür.  Büyükbaş hayvan varlığı 921, küçükbaş hayvan varlığı ise 300 civarındadır.

Köyün 3 özürlüsü bulunmaktadır.

Günlük dökülen süt miktarı 6000 – 6500 kilo arasındadır. 5424 dekar tarım,  658 dekar orman alanına sahip bulunmaktadır.

Köyün altyapısı vardır. Tarımsal kalkınma  kooperatifi,   1 camisi, 3 adet kahvesi, marketi,  2 katlı köy konağı,  muhtarlık binası, köy muhtarlığına ait traktörü, kantarı, bulunmaktadır. Ova üzerine kurulu bir köydür. Kuru ve sulu tarım alanlarına sahiptir. Toprakları verimlidir.

Sosyal - Kültürel ve Coğrafi Yapı:

Halkı Muhacirdir.

 Köy sağlam zeminli kırsal orman alanlarından oluşan büyük bir tepenin yamacında, düz zeminli ova üzerinde bulunmaktadır. Toprakları kuru ve sulu tarım yapımına müsaittir. İleriki aşamalarda Gönen Ovası Sulaması ile Saraçlar köyü göletinden gelen sudan yaralanabilecek durumdadır.

Köyde ağırlıklı geçim kaynağı Büyükbaş hayvancılıktır. Bunun yanında kuru tarım olarak  yaklaşık 1200 dekarlık bir alanda Dere otu, Reko, Tere üretimi  yapılmaktadır.  Ilıcak köyü bu bitkilerin  en verimli yetiştiği bölge olarak bilinmekte ve ülke genelinde tanınmaktadır. Dere oto, tere ve rekorun bu bölgede tohumluğu üretilmektedir. Her yıl  Hatay, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Bursa, Antalya  ve yurdun değişik bölgelerinden  bu kaliteli tohumlar için toptancılar gelmektedir.

Ulaşım ve diğer özellikler:

 İlçeye 19 Km uzaklıktadır.  Gönen  -  Bandırma yolu üzerinden gidilir.  Taştepe köyünden sağa dönülerek Köteyli köyünden sonra ulaşılır.   Köteyli, Hacımenteş, Üzümlü, Küçüksoğuklar köyleriyle sınır komşusudur. Ilıcak köyünden Manyas Kocagöl ve Gönen Asmalıdere köylerine tali yol ile  ulaşım sağlanabilmektedir. Köy içinden Üzümlü ve Buğdaylı  köylerine de  ulaşım sağlanabilmektedir.

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam109
Toplam Ziyaret74297
Sahibinden
Örnek Prefabrik Evler
Arazitv
Facebook Linki
Örnek Prefabrik Evler
Kurallarımız
Örnek Prefabrik Evler
KeşfiTV
Örnek Prefabrik Evler
Çobanla Başbaşa
Gönen Köyleri
Manyas Köyleri
Hava Durumu