• https://www.facebook.com/demircan.kadir
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905525539056
  • https://www.twitter.com/kesiftv
  • https://www.instagram.com/demircan1964/
  • https://www.youtube.com/channel/UC-rCq30OJ5s3bwwK6n-LxvQ
Site Haritası
Takvim
Site-Sahibinden
Google Keşif Arazi
Kadir Demircan Kimdir

Anasayfa


     Akçapınar Köyü Gönen Balıkesir

   
Ürün Kodu : Akçapınar Köyü Gönen Balıkesir
Üretici : Akçapınar Köyü Gönen Balıkesir
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar
 Akçapınar Köyü Gönen Balıkesir paylaşan: koytv

Akçapınar

Gönen en eski köylerindendir. İsmini köydeki bir pınardan almıştır. Köyün 1487 tarihinde nüfusu 5 hanesi de 20 olarak gözükmektedir. 1892 yıllarında 93 üç harbinden sonra Rumeli, Filipe, Drama ve Plevne’den göç eden muhacirler tarafından kurulmuştur. Bu tarihteki nüfusu 33 hanesi de 143 nüfus olarak kayıtlara geçmiştir. Köyün diğer bir mahallesi olan Corcu Çiftliği’ne de muhacirlerin yerleştirilmesi sonucunda buraya Akçapınar-ı Hamidiye, eski yerine de Akçapınar-ı Kadim denmiştir. Köyün 1 Dünya savaşında dokuzun üzerinde şehit verdiği bilinmektedir.

Köy sınırları içinde, Kadıbağı, Karaçamurluk, Sinekli, Buzağılık bölgelerinde hangi döneme ve kimlere ait olduğu tam olarak belirlenemeyen eski yerleşim yerlerinden kalıntılara rastlanılmaktadır.

Fiziki Yapı: 

40 hane 186 nüfusa sahiptir. Özcan Sezer dır. Tel 0537 453 2000.

Köyde özürlü yoktur. 176 – 200 arası Büyükbaş 600 – 900 arası küçükbaş hayvan varlığı bulunmaktadır. Günlük 1000 ile 1200 litrearasında süt dökülmektedir. Kuru tarım yapılır.

 Taşımalı sistem 28 öğrencisi bulunmaktadır.  Köyün üst kısmında ulusal televizyon kanallarının vericileri kuruludur. Köyün 2004 yılında fıstık çamı ormanı ekilmiştir.  Köyün en yaşlısı 83 yaşındaki Recep Gün dür. Muhtarlık binası, köy konağı ve köyün altyapısı yoktur. Köyün üzerindeki yüksek tepelerden amatör paraşütçüler tarafından paraşüt havacılığı yapılmaktadır.

Köy yüksek rakımlı dağların eteğinde, Gönen’e kuşbakışı bakan havadar, sağlıklı bir yerleşim yerindedir. Köyün üzerindeki çeşme önünde Gönen’in kuşbakışı seyredilebildiği meydanında piknik yapılmaktadır. Yine köyün üzerinde Yörükkeçidere köyüne giden yol civarlarında Bizans ve Roma dönemlerine ait tarihi yerleşim yerlerinin bulunduğu tahmin edilmektedir. Bu bölgelerde sık sık kaçak kazı çalışmalarının yapıldığı da bilinmektedir. Köyün üzerindeki tepelerde açıkta mezar kapağı ve tuğla kırıklarına rastlanılmaktadır.

Sosyal Kültürel Yapı:

Halkı Muhacirdir.

Ulaşım:

İlçeye 6 Km uzaklıktadır. Yolu asfalttır. İlçenin batısında yer alır. Karşıyaka Mahallesi ve Karalarçiftiği köyünden sonra gelir.  Yeniakçapınar, İncirli, Muratlar, Bakırlı, Çınarpınar köyleriyle sınır komşusudur.






 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam252
Toplam Ziyaret74440
Sahibinden
Örnek Prefabrik Evler
Arazitv
Facebook Linki
Örnek Prefabrik Evler
Kurallarımız
Örnek Prefabrik Evler
KeşfiTV
Örnek Prefabrik Evler
Çobanla Başbaşa
Gönen Köyleri
Manyas Köyleri
Hava Durumu